SAČUVAJMO PČELE

Pčele oprašuju 80% biljaka na Zemlji. Bez njih, hrana na koju ste navikli ne bi postojala! Od 90ih godina prošlog veka, primetan je nagli pad pčelinjih zajednica, toliko da su od skoro na listi ugroženih vrsta. Glavni razlog za ovo nestajanje je pogrešno korišćenje pesticida u poljoprivredi, klimatske promene i paraziti. Pčele ovu borbu, na žalost, ne mogu same pobediti. Potrebni smo svi mi!


Mad Med ekipa se aktivno pridružila svetskoj akciji zaštite pčela. Do sada smo sproveli nekoliko akcija gde smo sadili medonosne biljke, širili i upozoravali ljude na rastući problem, a od skoro i postavili prve košnice po beogradskim krovovima.


Ovde nećemo stati, nastavićemo sa raznim akcijama a VAS, da da, baš VAS koji ovo čitate, pozivamo da nam se pridružite.

Kako?

Svi mi možemo sa vrlo malo truda da olakšamo život pčelama.

Ostavite tanjir sa vodom na terasi. Nemojte ubijati i terati pčele ukoliko su u vašoj blizini. Posadite neko medonosno bilje na terasi ili u bašti.

A ukoliko imate ravan krov, pozovite nas da postavimo urbane košnice kod vas, a pčele će vam se zahvaliti divnim poklonom, medom. I ne brinite, neće vas pčele napadati ukoliko su na krovu, verujte nam 😉 )


Ukoliko pčele umru, umiremo i mi sa njima!!! #savethebees #sacuvajmopceleDrevni proizvod na moderan način

Neki tvrde za mlade ljude iz Srbije da „jedva čekaju da spakuju kofere“. Momci koji su napravili Mad Med ne bi se složili sa tim. Jer oni imaju nešto što može da obiđe svet. A to je proizvod. I to ne bilo kakav proizvod. Već najfiniji domaći med u kombinaciji sa egzotičnim ukusima – drevni proizvod upakovan na moderan način.


Med sa dodatkom ljubavi


Braća Mardešić su pioniri u svojoj porodici jer su odlučili da se posvete poljoprivredi, odnosno pčelarstvu i da iz grada odu u selo. Među "revolucionarima" su na tržištu jer u medu dali nove ukuse uz pomoć raznih začina.
Mad Svet