Med sa cimetom
12 новембра, 2020

Jungle Weed

Krem livadski med sa organskom moringom

Šta je uopšte moringa?

Moringa je malo, žbunasto drvo koje raste na područiju Šri Lanke, Indije i ekvatorijalnog dela Afrike. Moringa, Drvo Života, Nikada ne Umiruće ili Čudesno Drvo su nazivi pod kojima je poznato u mnogim delovima sveta. Od strane naučnika je opisivana kao najbogatija nutricijentima ikada pronađena biljka.

U Indiji, svojoj prapostojbini, koristi se najviše u kuhinji za razna jela i poslastice, od nje se prave ulje, čaj…

Svi delovi biljke mogu da se koriste.

 

Benefiti morige

Moringa  je biljka sa najvećim brojem nutricijenata koja je do sada poznata čovečanstvu. Sadrži toliki broj nutritijenata 90+ (ukupno preko 470) i u takvim količinama da je to teško i zamisliti. Do sada niko na svetu još uvek nije osmislio veštački dodatak ishrani koji bi se po svojim svojstvima približio moringi.

Zbog svih svojih benefita moringa nam pomaže u borbi sa nedostatkom vitamina, protiv raznih upala, ublažava iritaciju kože, poboljšava varenje te reguliše nivo hormona u telu.

Po sadržaju nutrijenata prah moringe sadrži:
  • 15 x više kalijuma od banane,
  • 10 x više vitamina A i 4 x više beta karotena od šargarepe,
  • 25 x više gvožđa od spanaća,
  • 6 x više cinka od badema,
  • 5 x više dijetetskih vlakana od povrća,
  • 6 x više amino-kiselina od belog luka,
  • 50 x više B3 vitamina od kikirikija,
  • 4 x više E vitamina od kukuruznog ulja,
  • 1000 x više žeatina od bilo koje druge biljke.

Za one koji je nisu probali, moramo da nagovestimo da je moringa inače vrlo specifičnog ukusa i kao takva ju je vrlo teško konzumirati. U kombinaciji sa domaćim medom taj ukus je nestao a njeni benefiti još izraženiji. 

Jungle Weed – naša najzdravija kombinacija!

Moringa je savršena prirodna hrana, koja po sadržaju hranljivih materija prevazilazi sve druge biljke. Zeatin, sastojak moringe, vrhunski je antioksidant i snažno detoksikuje organizam. Ova moćna biljka ubrzava formiranje hemoglobina i mioglobina, a pomaže i kod regulacije krvnog pritiska, gubitka energije i težine, neuhranjenosti, lupusa, čišćenja debelog creva i crevnih poremećaja, raznih upalnih i drugih promena na koži – čireva, ulcera, reumatoidnog artritisa, osteoporoze, impotencije, menstrualnih tegoba, tumora, groznice, glavobolje, ali i kao vitaminski dodatak ishrani i nutritivna pomoć dojiljama. 

Moringa i med deluju efikasno protiv širokog spektra bolesti jetre, kao što su hronični I akutni hepatitis ili ciroza, zato što moringa ne samo što zaustavlja toksičnost koja je uzrok ovih bolesti, već i pomaže da se regeneracija jetre ubrza. Isto tako, nebrojene su mogućnosti terapije medom, kao dopuna zvaničnoj medicini. 
Pozovite nas ili nađite u najbližoj zdravoj hrana i kupite vašu nedeljnu dozu zdravlja. Da naručite vašu teglicu moringe, kliknite ovde. Jungle Weed – med i moringa. Čisto zdravlje.

Izvori:

https://www.magicnobilje.com/vesti/aktuelno/245484/sve-sto-ste-oduvek-zeleli-da-znate-o-moring

www.hiper.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian