Jungle Weed , krem livadski med sa organskom moringom

O samom medu nećemo mnogo pisati, možete pročitati više na našem tekstu o medu sa cimetom. Više pažnje ovog puta posvećujemo moringi, jer je to i zaslužila.

Šta je uopšte moringa?

Moringa je malo, žbunasto drvo koje raste na područiju Šri Lanke, Indije i ekvatorijalnog dela Afrike. Moringa, Drvo Života, Nikada ne Umiruće ili Čudesno Drvo su nazivi pod kojima je poznato u mnogim delovima sveta. Od strane naučnika je opisivana kao najbogatija nutritijentima ikada pronađena biljka.
moringa 1

Benefiti moringe

Moringa je biljka sa najvećim brojem nutricijenata koja je do sada poznata čovečanstvu. Sadrži toliki broj nutritijenata 90+ (ukupno preko 470) i u takvim količinama da je to teško i zamisliti. Do sada niko na svetu još uvek nije osmislio veštački dodatak ishrani koji bi se po svojim svojstvima približio moringi.

Zbog svih svojih benefita moringa nam pomaže u borbi sa nedostatkom vitamina, protiv raznih upala, ublažava iritaciju kože, poboljšava varenje te reguliše nivo hormona u telu.

Nutritijenti

Po sadržaju nutrijenata prah moringe sadrži:

➢ 15 x više kalijuma od banane,
➢ 10 x više vitamina A i 4 x više beta karotena od šargarepe,
➢ 25 x više gvožđa od spanaća,
➢ 6 x više cinka od badema,
➢ 5 x više dijetetskih vlakana od povrća,
➢ 6 x više amino-kiselina od belog luka,
➢ 50 x više B3 vitamina od kikirikija,
➢ 4 x više E vitamina od kukuruznog ulja,
➢ 1000 x više žeatina od bilo koje druge biljke.

Za one koji je nisu probali, moramo da nagovestimo da je moringa inače vrlo specifičnog ukusa i kao takva ju je vrlo teško konzumirati. U kombinaciji sa domaćim medom taj ukus se pomešao sa medom a njeni benefiti još izraženiji.

 

moringa 2

Moringa je savršena prirodna hrana, koja po sadržaju hranljivih materija prevazilazi sve druge biljke. Zeatin, sastojak moringe, vrhunski je antioksidant i snažno detoksikuje organizam. Ova moćna biljka ubrzava formiranje hemoglobina i mioglobina, a pomaže i kod regulacije krvnog pritiska, gubitka energije i težine, neuhranjenosti, lupusa, čišćenja debelog creva i crevnih poremećaja, raznih upalnih i drugih promena na koži – čireva, ulcera, reumatoidnog artritisa, osteoporoze, impotencije, menstrualnih tegoba, tumora, groznice, glavobolje, ali i kao vitaminski dodatak ishrani.

Moringa i med

Moringa i med deluju efikasno protiv širokog spektra bolesti jetre, kao što su hronični I akutni hepatitis ili ciroza, zato što moringa ne samo što zaustavlja toksičnost koja je uzrok ovih bolesti, već i pomaže da se regeneracija jetre ubrza. Isto tako, nebrojene su mogućnosti terapije medom, kao dopuna zvaničnoj medicini.
Pozovite nas ili nađite u najbližoj zdravoj hrana i kupite vašu nedeljnu dozu zdravlja. Da
naručite vašu teglicu moringe, kliknite OVDE. Jungle Weed – med i moringa. Čisto zdravlje.

Izvori:
https://moringadrvozivota.wordpress.com/
https://www.magicnobilje.com/vesti/aktuelno/245484/sve-sto-ste-oduvek-zeleli-da-znate-o-moring
www.hiper.rs
https://slovopres.com/zdravlje/moringa-besmrtno-drvo-i-cudesna-biljka/?fbclid=IwAR0EdsLdlnIMxd2NTrqZaOo7YUphDHuUyEh7vjcq59gF_pE3-CqMBQtcQTc

PODELI:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.